04 juli 2008

Postorder som gått snett..

Det vandrar fortfarande omkring en mängd, eller åtminstone ett stycke, ouppmärksamma idioter på vår planet. Jag trodde släktet, fenomenet och uppenbarelserna var utdöda och att dessa pinsamma händelser var en grej som endast hände för många, många år sedan.

Någonstans i Skandinavien sitter det en ensam man och kliar sig i huvudet och undrar var det gick fel. Fanns det tecken han borde sett? Kunde han ha handlat på annat vis? Hur gick det så snett? Hur kunde han vara så blåögd? För att han var ensam, kärleksfattig och desperat - visst - men var det verkligen så illa?
Han sitter där i sitt kök och tittar på sitt bankkonto över internet. Tomt. Loggar ut och loggar in igen. Tomt. Ekande tomt.

Vetskapen om att det någonstans, många mil bort, sitter en välgödd man i sina bästa år och klappar sig gott om magen gnager nog sönder huvudet på samma gång som det måste vara svårt att veta vilket som är värre - det faktum att någon annan har lurat en på en massa pengar, eller vetskapen om att man inte längre kan sitta och längta efter vad man sett fram emot så länge. En postorderfru.

Igår avbokades en flygbiljett som tillhörde ett namn. Vi kan kalla henne Olga. Hennes biljett avbokades på grund av att det visat sig att denna kvinna inte existerat mer än på papper, och möjligen en eller två bilder. Hon var luft.


Det finns alltså fortfarande människor som köper människor på postorder. På postorder.
Hur är man så otroligt korkad att man betalar in pengar på ett konto, någonstans och till någon man aldrig sett, och förväntar sig att det om en eller två veckor senare dimper ner ett litet paket på trappan? Ett paket som pratar oförståeligt men är sött att titta på. Ett paket att leka mamma, pappa, barn med.


Jag skrattade så jag nästan ramlade omkull när jag fick reda på det här. Det är sorgligt. Otroligt sorgligt, men ändå så fruktansvärt chockerande lustigt att jag inte kan mer än tycka att det är rätt åt den här mannen.

Köper man sig en fru på postorder, utan att först inspektera varan, då är det lätt att slutresultatet blir att man sitter ensam vid sitt köksbord och undrar var fan det gick fel..

Inga kommentarer: